Κάτι νέο ξεκίνησε – Καλή Αρχή

Σύμφωνα με την Ελληνική μυθολογία, ο Άτλαντας, κατά την Τιτανομαχία, υπήρξε αρχηγός των Τιτανιδών (υιών των Τιτάνων) και μάλιστα ο δυνατότερος και ο πλέον επιδέξιος. Ο Δίας όμως, μετά τη νίκη του, τιμώρησε τον Άτλαντα υποχρεώνοντάς τον να κουβαλά για πάντα στους ώμους του τον Ουράνιο θόλο. Επειδή αυτή την “αιώνια τιμωρία” την υπέμενε με θαυμαστή και παραδειγματική εγκαρτέρηση, έλαβε το όνομα «Άτλας» το οποίο προέρχεται από το γράμμα άλφα και τη λέξη «τλαν» που σημαίνει «εκείνος που υπομένει τα πάντα».

Εμπνευσμένοι από αυτή την παραδειγματική εγκαρτέρηση, που είναι συνυφασμένη με τον τρόπο ζωής των αιμοκαθαιρόμενων και μεταμοσχευμένων ασθενών, το 2022, δημιουργήσαμε ένα νέο Αθλητικό Σύλλογο Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων με την επωνυμία «ΑΤΛΑΝΤΑΣ», και με έδρα το Δήμο Παλλήνης.

Τα μέλη του Αθλητικού μας Συλλόγου στηρίζουν την υπέρτατη ιδέα της δωρεάς οργάνων και ιστών για μεταμόσχευση, πιστεύουν στο αθλητικό ιδεώδες και αγωνίζονται για αυτούς τους σκοπούς.

Με στόχο την αγάπη μας για την ζωή, την καλύτερη ποιότητά της, την αγωνία μας για το μέλλον των συνανθρώπων μας που κουβαλούν στους ώμους τους το αβέβαιο αύριο, αποφασίσαμε μέσα από τον αθλητισμό, τις συμμετοχές των μελών μας σε κάθε αθλητική διοργάνωση και δράση, εντός και εκτός Ελλάδος, όχι μόνο να βελτιώσουμε την σωματική, πνευματική και ψυχική μας υγεία αλλά, το σημαντικότερο, να μεταφέρουμε και να γίνουμε κοινωνοί της ανάγκης να ευαισθητοποιηθεί η κοινωνία μας για την υπέρτατη ιδέα της δωρεάς οργάνων και ιστών.

Είμαστε μία ομάδα που ξεκινάει με ένα μικρό αριθμό νεφροπαθών και μεταμοσχευμένων αθλητών αλλά προσβλέπει πολύ σύντομα να μεγαλώσει, να γιγαντωθεί και να διακριθεί για τις επιτυχίες της!

Σας έχουμε όλους ανάγκη και ευελπιστούμε να γίνετε αρωγοί και συνοδοιπόροι σε αυτή μας την προσπάθεια!

 

Με εκτίμηση

Χριστόφορος Πολυδώρου

Πρόεδρος ΑΣΝΜ «ΑΤΛΑΝΤΑΣ»